Motorstoring op IJsselmeer

9 juli 2019
Medemblik

Dinsdagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik en KNRM Andijk uitgevaren voor een zeiljacht met motorstoring. Het zeiljacht is door reddingboot Bernardine naar Medemblik gesleept en door reddingboot 't Span langszij genomen en afgemeerd in de Oosterhaven.

Een zeiltocht op het IJsselmeer eindigde helaas naast de reddingboot. Een 15 meter lang zeiljacht met twee opvarenden en twee teckels aan boord meldde dinsdag middag op marifoonkanaal 16 dat ze motorstoring hadden en in de buurt van Medemblik lagen op het IJsselmeer. Het Kustwacht Centrum in Den Helder alarmeerde de reddingboten van KNRM Medemblik en KNRM Andijk.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Kort na het alarm lag reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik langszij. Er werd een opstapper overgezet. Toen bleek dat de opvarenden en de honden het verder goed maakten, werd een sleepverbinding gemaakt en koers gezet richting Medemblik.

Voor de haven nam reddingboot 't Span uit Andijk het zeiljacht langszij en meerde het af in de Oosterhaven van Medemblik. De gegevens werden genoteerd waarna de opvarenden donateur van de KNRM werden.

Tijdstip: 14:54 uur
Wind: Noordwest 3 bft
Actie: 26-2019

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij