Medische evacuatie

Medische evacuatie

30 augustus 2020
Medemblik

De reddingboten van KNRM Medemblik en Andijk zijn zondagmiddag uitgevaren voor een medisch evacuatie vanaf het IJsselmeer. Vlak voor de haven van Medemblik was een opvarende van een zeiljacht in de problemen gekomen waarbij de bemanningsleden eerste hulp hebben verleend.

Een zeiljacht met vier Duitse opvarenden waren zondagmiddag onderweg van Lemmer naar Medemblik. Vlak voor de haven van Medemblik ging het mis en kreeg een opvarende een klap van de giek. Via de marifoon werd een Mayday bericht verzonden waarna de reddingboten van KNRM Medemblik en Andijk gealarmeerd werden. 

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Het zeiljacht is ondertussen doorgevaren de haven van Medemblik in. Bij het uitvaren van KNRM reddingboot Bernardine uit Medemblik lag het zeiljacht ondertussen langszij de bunkerboot in de haven, een paar honderd meter van het boothuis verwijderd. 

Ter plaatste zijn twee opstappers overgezet welke eerste hulp hebben verleend. Ook KNRM reddingboot 't Span uit Andijk kwam ter plaatse voor assistentie. Het slachtoffer werd gestabiliseerd tot aankomst van de ambulance. Hierna is geassisteerd met het overbrengen van de persoon naar de ambulance.

Na deze inzet kwam er nog een melding binnen van een zeiljacht met motorproblemen in de haven van Medemblik. Deze is op sleeptouw genomen door reddingboot 't Span en afgemeerd in de Oosterhaven.

Tijdstip: 16:23 uur
Wind: Noord 6 bft
Actie: 31 - 2020

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij