Skip to main content

KNRM Medemblik haalt zes opvarenden uit het water van omgeslagen lelievlet

Datum: vrijdag 28 juli 2017 | Sectie: Medemblik

Vrijdagavond zijn de reddingboten van KNRM Medemblik uitgevaren voor een omgeslagen lelievlet een halve mijl uit de kust van Medemblik. De zes opvarenden zijn snel uit het water gehaald en opgewarmd onder de douche van boothuis Medemblik.

Een lelievlet van de lokale scouting was aan het zeilen op het IJselmeer toen ze overvallen werden door vlagerige wind. De leiding kon niet voorkomen dat de vlet omsloeg. Direct sloegen ze alarm via de telefoon.

De oproep kwam binnen bij de Alarmcentrale die de melding direct doorzette naar het kustwachtcentrum in Den Helder. Deze maakte alarm voor de reddingboten van KNRM Medemblik. Reddingboot Johanna Maria uit Medemblik was snel ter plaatse en haalde de zes opvarenden uit het water. Er werd direct koers gezet richting het boothuis in Medemblik om ze daar op te warmen onder de douche.

Ondertussen was reddingboot 't Span uit Andijk ter plaatse om zich over de lelievlet te ontfermen. Samen met een lokale vissersboot werd de vlet leeggepompt en teruggevaren naar de haven. Daar werd de vlet overgedragen aan de leiding van de scouting. De opvarenden waren ondertussen verenigd met hun ouders.

Tijdstip: 21:01 uur
Wind: Zuidwest 5 Bft
Actie: 24-2017

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.