Jacht op de keien bij eiland De Kreupel

Jacht op de keien bij eiland De Kreupel

1 juli 2020

Woensdagmiddag rond 14:30 uur zijn de reddingboten van KNRM Andijk en Medemblik uitgevaren voor een vaartuig in de problemen nabij het eiland De Kreupel op het IJsselmeer.

KNRM Andijk ontving omstreeks half drie een melding via de KNRM Help app van een vaartuig dat aan de grond was geraakt terhoogte van het eiland De Kreupel voor de kust van Andijk. Juist op het moment dat contact opgenomen werd met de melder kwam ook vanuit het Kustwachtcentrum een melding over hetzelfde jacht.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Hierop werd ook de reddingboot Bernardine van reddingstation Medemblik gealarmeerd en voeren beide reddingboten uit in de richting van het onfortuinlijke jacht. Eenmaal onderweg werd bericht ontvangen dat het betreffende jacht inmiddels geholpen werd door een berger en de hulp van de KNRM niet meer nodig zou zijn. Om er toch zeker van te zijn dat alles onder controle is vaart reddingboot 't Span door en gaat reddingboot Bernardine terug naar het station.

Eenmaal terplaatse gekomen blijkt de situatie toch iets anders te zijn dan eerder werd ingeschat. Het jacht lag voor anker maar was op de keien geraakt waardoor het roer was afgebroken. De berger had een sleepverbinding gemaakt en 't Span is stand-by gebleven tot het bericht kwam dat hij geen water maakte en de opvarenden in orde waren.

Tijdstip: 14:30 uur
Wind: Zuid-West 4 bft
Actie: 20 - 2020

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij