Inzet via KNRM Helpt app

Inzet via KNRM Helpt app

22 juni 2020
Medemblik

Maandagmiddag is reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik opgeroepen ter assistentie aan een zeilboot met motorproblemen een paar mijl voor de kust van Medemblik. Het zeiljacht is naar het Regatta Centrum in Medemblik gebracht.

Op deze zonnige en warme maandagmiddag was een zeiljacht met drie opvarenden onderweg van Enkhuizen naar Medemblik. Een paar mijl oost voor de kust van Medemblik ging het mis toen het zeiljacht geen voortstuwing meer had. De opvarenden hebben hulp ingeschakeld via de KNRM Helpt app.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Vanuit de KNRM Helpt Assistentie Centrum is reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik opgeroepen. Kort na alarmering voer de reddingboot uit naar de opgegeven positie. Ter plaatse zijn opstappers overgezet en toen bleek dat de opvarenden verder in orde waren, is er een sleepverbinding gemaakt. Reddingboot Bernardine heeft het zeiljacht naar het Regatta Centrum in Medemblik gebracht. Na opname van de gegevens keerde de reddingboot terug naar het reddingsstation.

Tijdstip: 16:41 uur
Wind: Oost 3 bft
Actie: 15 - 2020

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij