Hulpverlening aan zeiljacht met schoot in de schroef

Hulpverlening aan zeiljacht met schoot in de schroef

27 juni 2020

Zaterdagmiddag omstreeks 17:30 uur zijn de beide reddingboten van KNRM Medemblik-Andijk opgeroepen voor assistentie aan een zeiljacht met voortstuwingsproblemen op het IJsselmeer nabij de ondiepte Het Hop.

Op deze warme zaterdagmiddag was van een zeiljacht nabij de Kardinale boei Hop-Z een schoot in de schroef geraakt waardoor het geen gebruik meer kon maken van de motor voor de voortstuwing. Vanaf het zeiljacht werd via het Kustwachtcentrum gevraagd om hulp van de KNRM.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Vanuit Medemblik voer redding Bernardine uit, terwijl vanuit Andijk reddingboot ’t Span naar het in problemen verkerende zeiljacht vertrok. Ter plaatse gekomen is een opstapper van  ’t Span overgezet aan boord van het zeiljacht. Nadat was vastgesteld dat de opvarenden in orde waren werd een sleepverbinding gemaakt en heeft ’t Span het zeiljacht naar de haven van Medemblik gesleept. Daar heeft reddingboot Bernardine het zeiljacht vervolgens langszij genomen en in de Pekelharinghaven onder de kraan afgemeerd.

Na opname van de gegevens keerden beide reddingboten weer terug naar hun reddingsstation.

Tijdstip: 17:30 uur
Wind: Zuid-West 4 à 5 bft
Actie: 18 - 2020

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij