Fireware schenkt waterreddingspop aan KNRM Medemblik (video)

24 januari 2018
medemblik

KNRM station Medemblik heeft de medewerking verleend aan een dealerevenement van de firma Fireware. Naast leerzame oefeningen voor de reddingbootbemanning heeft het reddingsstation ook een waterreddingspop gekregen welke gebruikt kan worden met oefeningen.

In Wieringerwerf zit het bedrijf Fireware wat gespecialiseerd is in het opzetten van realitische oefeningen in de hulpverleningsbranche, bijvoorbeeld voor de brandweer. Hiervoor leveren ze ook producten om de oefening zo realistisch mogelijk te maken. Voor een dealerevenement waarbij 17 dealers uit acht verschillende landen aanwezig zijn, is de medewerking van KNRM station Medemblik gevraagd.

Tijdens de reguliere oefenavond hebben de gasten meegekeken met een oefening van de KNRM en een rondleiding door het reddingsstation gekregen. De avond erna stond in het teken van enscenering. Op een klipper in de haven van Medemblik hebben de gasten verschillende realistische oefeningen uitgezet waarbij er hulp verleend moest worden door de brandweer in samenwerking met de KNRM. 

Als dank voor de medewerking heeft KNRM station Medemblik een professionele oefenpop gekregen welke gebruikt kan worden voor waterreddingen. 

Hieronder een video impressie van de ensceneringsoefeningen

Meer informatie over het dealerevenement vindt u hier