Skip to main content

Brand aan boord van tankschip op IJsselmeer

Datum: donderdag 19 januari 2017 | Sectie: Medemblik

Donderdag 19 januari zijn de reddingboten van KNRM Medemblik uitgevaren na een melding van brand aan boord van een motortankschip op het IJsselmeer. Schip en bemanning zijn door de KNRM veilig aan wal gebracht.

Het motortankschip was leeg onderweg van Den Oever naar Enkhuizen. Bijna twee mijl uit de kust, ter hoogte van werkhaven de Oude Zeug in de Wieringermeer, bemerkten de bemanning dat brand was ontstaan in de machinekamer op het achterschip. Met de blusmiddelen dat een tankschip verplicht aan boord heeft is geprobeerd om de brand te blussen. Toen dat niet lukte heeft de bemanning zich teruggetrokken op het voor voordek en werd alarm geslagen.

In totaal zijn vijf reddingboten van de KNRM uitgevaren naar het motortankschip. Reddingboot Bernardine uit Medemblik heeft een opvarende geëvacueerd, terwijl reddingboten ’t Span uit Andijk, Johanna Margaretha uit Den Oever, Watersport en Corrie Dijkstra van Elk uit Enkhuizen de brandweer assisteerden.

Nadat brandweerpersoneel aan boord beoordeeld had dat het schip veilig naar de wal gebracht kon worden, heeft reddingboot Bernardine het schip naar de werkhaven van de Oude Zeug gesleept. Daar werd het afgemeerd aan de kade en konden brandweer en politie de zaak verder afhandelen.

Tijdstip: 16:44 uur
Wind: Zuidoost 1 Bft
Actie: 1-2017

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.