Skip to main content

Binnenvaartschip maakt water

Datum: vrijdag 29 mei 2020 | Sectie: Medemblik

Vrijdagavond zijn de reddingboten van KNRM Medemblik en Andijk uitgevaren voor een binnenvaartschip welke water maakte midden op het IJsselmeer. Uiteindelijk konden de pompen van het schip het water net bijhouden en heeft KNRM Den Oever het verder afgehandeld.

Net na het avondeten gaan de alarmpagers van de bemanning van KNRM Den Oever, Enkhuizen, Andijk en Medemblik met de melding van een vaartuig dat water maakt. Een verontrustend bericht waarop de bemanning snel naar het boothuis gaat om uit te kunnen varen. 

Uit nadere informatie blijkt het te gaan om een binnenvaartschip welke op het IJsselmeer onderweg is van Enkhuizen richting de afsluitdijk. Ter hoogte van de Oude Zeug blijkt er water de machinekamer en het woonvertrek binnen te stromen. De schipper zet zijn pompen aan en maakt alarm bij het Kustwacht Centrum.

Reddingboot Johanna Margareta van KNRM Den Oever komt als eerste ter plaatse en zet opstappers met een bergingspomp over. Als snel blijken de pompen het water bij te houden en is het grootste gevaar geweken. De andere reddingboten hoeven dan ook geen assistentie te verlenen en keren terug naar hun boothuis. De Johanna Margareta begeleidt het schip verder richting Kornwerderzand.

Tijdstip: 18:27 uur
Wind: Noordoost 4 bft
Actie: 12 - 2020

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.