Skip to main content

Assistentie ambulancedienst bij cruise steiger

Datum: maandag 06 mei 2019 | Sectie: Medemblik

Maandagavond is reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik uitgevaren voor assistentie van de ambulancedienst voor een passagier van een cruiseschip.

Om 18.00 uur, onder het avondeten, werden de vrijwilligers van KNRM Medemblik opgeroepen voor een prioriteit 1 melding: assistentie aan de ambulancedienst bij de cruise steiger achter het oude gemeentehuis in Medemblik. Een persoon was meerdere keren gevallen op de steiger toen ze op weg was naar het riviercruiseschip wat daar afgemeerd lag. Personeelsleden vertrouwden het niet en belde direct 112 voor een ambulance.

Reddingboot Bernardine was snel ter plaatse en heeft twee opstappers overgezet om de eerste hulp over te nemen van de BHV. Enkele minuten later arriveerde het ambulancepersoneel bij het schip. De opstappers hebben het ambulancepersoneel tilassistentie verleend om de brancard over het tramspoor te tillen en de dijk af te tillen. De bemanning van de reddingboot werd bedankt voor hun assistentie en kon na een half uur retour naar het station.

Tijdstip: 17:59 uur
Wind: Noordoost 3 bft
Actie: 10-2019

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.