Assistentie ambulancedienst bij cruise steiger

6 mei 2019

Maandagavond is reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik uitgevaren voor assistentie van de ambulancedienst voor een passagier van een cruiseschip.

Om 18.00 uur, onder het avondeten, werden de vrijwilligers van KNRM Medemblik opgeroepen voor een prioriteit 1 melding: assistentie aan de ambulancedienst bij de cruise steiger achter het oude gemeentehuis in Medemblik. Een persoon was meerdere keren gevallen op de steiger toen ze op weg was naar het riviercruiseschip wat daar afgemeerd lag. Personeelsleden vertrouwden het niet en belde direct 112 voor een ambulance.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Reddingboot Bernardine was snel ter plaatse en heeft twee opstappers overgezet om de eerste hulp over te nemen van de BHV. Enkele minuten later arriveerde het ambulancepersoneel bij het schip. De opstappers hebben het ambulancepersoneel tilassistentie verleend om de brancard over het tramspoor te tillen en de dijk af te tillen. De bemanning van de reddingboot werd bedankt voor hun assistentie en kon na een half uur retour naar het station.

Tijdstip: 17:59 uur
Wind: Noordoost 3 bft
Actie: 10-2019

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij