Assistentie ambulance in de haven

4 november 2020
Medemblik

Woensdagochtend is de bemanning van KNRM Medemblik uitgevaren voor de assistentie van een ambulance. In de Pekelharinghaven had een persoon aan boord van een zeilboot letsel opgelopen.

Bij de havendienst kwam woensdagochtend de melding binnen van een persoon aan boord van een zeilboot in de Pekelharinghaven die letsel opgelopen had. Twee personen van de havendienst gingen snel ter plaatse waarbij ook de ambulancedienst opgeroepen werd. Vanwege de positie waarin de persoon zich bevond is ook reddingboot Bernardine opgeroepen voor assistentie tijdens de evacuatie.

Kort na het uitvaren was reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik ter plaatse. De ambulancedienst was ook ter plaatse en kwam tot de conclusie dat behandeling door hun niet nodig was. De persoon moest wel van boord geholpen worden om behandelt te kunnen worden door de huisarts. De bemanningsleden hebben de persoon met de reddingboot naar de kant gebracht alwaar verdere medische hulp bezocht kon worden. Hierna kon de reddingboot weer terug naar het reddingstation en de vrijwilligers weer terug naar hun werk.

Tijdstip: 09:03 uur
Wind: Zuidwest 2 bft
Actie: 37 - 2020