Skip to main content

Assistentie ambulance in de haven

Datum: woensdag 04 november 2020 | Sectie: Medemblik

Woensdagochtend is de bemanning van KNRM Medemblik uitgevaren voor de assistentie van een ambulance. In de Pekelharinghaven had een persoon aan boord van een zeilboot letsel opgelopen.

Bij de havendienst kwam woensdagochtend de melding binnen van een persoon aan boord van een zeilboot in de Pekelharinghaven die letsel opgelopen had. Twee personen van de havendienst gingen snel ter plaatse waarbij ook de ambulancedienst opgeroepen werd. Vanwege de positie waarin de persoon zich bevond is ook reddingboot Bernardine opgeroepen voor assistentie tijdens de evacuatie.

Kort na het uitvaren was reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik ter plaatse. De ambulancedienst was ook ter plaatse en kwam tot de conclusie dat behandeling door hun niet nodig was. De persoon moest wel van boord geholpen worden om behandelt te kunnen worden door de huisarts. De bemanningsleden hebben de persoon met de reddingboot naar de kant gebracht alwaar verdere medische hulp bezocht kon worden. Hierna kon de reddingboot weer terug naar het reddingstation en de vrijwilligers weer terug naar hun werk.

Tijdstip: 09:03 uur
Wind: Zuidwest 2 bft
Actie: 37 - 2020

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.