Assistentie aan ambulancedienst

6 september 2018
medemblik

Reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik is donderdag aan het einde van de middag opgeroepen voor een assistentie aan de ambulancedienst in de Westerhaven van Medemblik.

Na uitvaren van de reddingboot is deze snel ter plaatse bij het betreffende charterschip, welke een paar 100 meter van het boothuis ligt. Er worden opstappers overgezet om eerste hulp te verlenen.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Na enkele minuten is het ambulancepersoneel aangekomen die de eerste hulp van de twee opstappers overnemen. De opstappers maken de brancard van de reddingboot klaar om het slachtoffer van het schip naar de wal te brengen.

Als het slachtoffer in de ambulance ligt worden de bemanningsleden bedankt voor hun assistentie en kan de reddingboot terug naar het reddingsstation.

Tijdstip: 17:48 uur
Wind: Noordwest 5 Bft
Actie: 52-2018

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij