Trouwe donateurs van KNRM in het zonnetje gezet!

Trouwe donateurs van KNRM in het zonnetje gezet! "Verbonden aan een zeewaardig goed doel"

11 november 2020

Op 11 november 2020 bestaat de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij 196 jaar. Sinds 1824 worden mensen in nood op zee gered door vrijwilligers en wordt de KNRM in stand gehouden door donateurs. Daarom eert de KNRM op 11 november alle donateurs die op dat moment 25, 40, 50, 60, soms 70 en zelfs één 80 jaar, donateur zijn. 

 

Donateurs kregen bij de KNRM de titel "Redders aan de wal". Een geuzennaam, die nu met trots door de donateurs wordt gedragen. Hun betrokkenheid is net zo groot als de redders op zee zelf. En hoewel de Redders aan de wal niet de zee op hoeven, dragen zij in belangrijke mate bij aan het succes van bijna 200 jaar reddingswerk. Als dank daarvoor worden de donateurs, die de 50 jaar donateurschap bereiken, uitgenodigd voor een huldiging op een reddingstation. 

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

 

Dit jaar geen grijze, natte, glunderende hoofden Normaal gesproken worden de trouwe donateurs na het opspelden van een jubileumspeld meegenomen aan boord van de reddingboot voor een vaartocht op zee. Vanwege de coronamaatregelen zijn boothuizen en reddingboten momenteel uitsluitend toegankelijk voor bemanningsleden tijdens een daadwerkelijke alarmering. Bovendien is de KNRM voorzichtig met de gezondheid van jubilarissen, die vaak op leeftijd zijn. Daarom krijgen deze donateurs de speld deze keer thuisgestuurd en houden zij het gevoel een echte varende redder op zee te zijn tegoed. 

 

De vrijwilligers zullen de natte, grijze, glunderende hoofden dit jaar missen, want de betrokkenheid van de donateurs spreekt boekdelen uit de verhalen die ze vertellen over hun motivatie om zo lang donateur te zijn. Velen hebben gevaren bij de koopvaardij, binnenvaart of marine. Maar ook het bezit van een plezierjacht, een indrukwekkende redding in de omgeving, een varend familielid of puur de bewondering voor de vrijwilligers kunnen de reden zijn geweest om het zeewaardige goede doel te steunen. 

De KNRM is enorm dankbaar voor deze trouw en betrokkenheid.

NB De getoonde foto's zijn van de trouwe donateursdag van 2019

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij