Donatie: oefenpop voor station Lelystad!

23 april 2020

Van Oord en Boskalis bedankt!
De oefenpop is binnen, nu nog mee mogen oefenen. 

De bedrijven Van Oord/Boskalis wilden iets doen voor de KNRM Station Lelystad. Ons station had een wens geuit: een vrijwillige drenkeling die nooit zeurt. Afgelopen dinsdag was het zover, Sylvain, Regien en Arnold mochten de oefenpop, genaamd Sanne, in ontvangst nemen bij het Combinatie gebouw van Van Oord en Boskalis op de Oostvaardersdijk in Lelystad. 

Wat er aan vooraf ging:

Ons station is meerdere keren bij kleine incidenten ingezet bij het project Combinatie Houtribdijk van Van Oord en Boskalis. Ook zijn zij bezig met de Markerwadden. Een van de inzetten was op 1 april 2019. Er kwam in de nachtelijke uren een hulpvraag van een van de werkschepen. Hierbij is ook de RAV Flevoland (Ambulance) ingezet.

Bij deze hulpvraag zijn een aantal knelpunten aan het licht gekomen die we samen met Veiligheidsfunctionaris Van Oord omgezet hebben in nieuw alarmschema. Deze wordt nu ook breder uitgerold binnen Van Oord. De rode draad in het nieuwe, gesimplificeerde, alarmschema was KISS:  Keep It Stupid Simple.

Naar aanleiding hiervan wilden Van Oord en Boskalis iets terugdoen voor ons station, wat nu geresulteerd heeft in een nieuw "bemanningslid". Sanne! Welkom op ons station. Hopelijk mogen we haar snel te water laten en mee gaan nemen in de oefeningen.