Skip to main content

Donatie: oefenpop voor station Lelystad!

Datum: donderdag 23 april 2020 | Sectie: Lelystad

Van Oord en Boskalis bedankt!
De oefenpop is binnen, nu nog mee mogen oefenen. 

De bedrijven Van Oord/Boskalis wilden iets doen voor de KNRM Station Lelystad. Ons station had een wens geuit: een vrijwillige drenkeling die nooit zeurt. Afgelopen dinsdag was het zover, Sylvain, Regien en Arnold mochten de oefenpop, genaamd Sanne, in ontvangst nemen bij het Combinatie gebouw van Van Oord en Boskalis op de Oostvaardersdijk in Lelystad. 

Wat er aan vooraf ging:

Ons station is meerdere keren bij kleine incidenten ingezet bij het project Combinatie Houtribdijk van Van Oord en Boskalis. Ook zijn zij bezig met de Markerwadden.

Een van de inzetten was op 1 april 2019. Er kwam in de nachtelijke uren een hulpvraag van een van de werkschepen. Hierbij is ook de RAV Flevoland (Ambulance) ingezet.

Bij deze hulpvraag zijn een aantal knelpunten aan het licht gekomen die we samen met Veiligheidsfunctionaris Van Oord omgezet hebben in nieuw alarmschema. Deze wordt nu ook breder uitgerold binnen Van Oord. De rode draad in het nieuwe, gesimplificeerde, alarmschema was KISS:  Keep It Stupid Simple.

Naar aanleiding hiervan wilden Van Oord en Boskalis iets terugdoen voor ons station, wat nu geresulteerd heeft in een nieuw "bemanningslid". Sanne! Welkom op ons station. Hopelijk mogen we haar snel te water laten en mee gaan nemen in de oefeningen. 

 

Lelystad

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.