Trouwe donateurs ontvangen op station Lauwersoog

12 november 2016

Wij mochten vandaag in totaal 450 jaar donateurschap belonen met een feestelijk onthaal en een bedankje van de KNRM.

Een negental trouwe donateurs hebben wij vandaag in het zonnetje gezet, zij waren de helden van de dag. Onze voorzitter Koos Wiersma heeft elk persoonlijk bedankt en het herinnenringsspeldje opgespeld.

Elke donateur goed voor 50 jaar aaneengesloten jaarlijks of maandelijks schenken aan de Reddingsmaatschappij. Veelal ingegeven door eigen ervaring met de KNRM, steunen zij ons en maken het daardoor mogelijk om 24/7 kosteloos en belangeloos hulp te bieden aan mens en dier in nood op en rond het water.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Na een rondje varen met reddingboot Annie Jacoba Visser, kwamen de verhalen los. Van plotseling opstekende storm met veel schade tot aan het ontstaan van de liefde voor de watersport via een klein rubberbootje voor de zoon. Dat deze donateur daarna, zonder voorkennis, zijn eigen boot bouwde en herbouwde en dit ons verhaalde compleet met foto's, geeft wel aan hoe bevlogen deze mensen zijn.

Voor een aantal belangstellenden hebbeb wij een rondleiding gedaan door de voormalig reddingboot Suzanna. Het was een feest der herkenning, want onder onze donateurs vinden we vele ex-beroepsschipprs.

Het geheel werd afgesloten met een gezellig hapje en drankje.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij