Skip to main content

Platbodem uit de gronden gehaald door vervangende reddingboot

Datum: donderdag 06 oktober 2016 | Sectie: Lauwersoog

De reguliere reddingboot van Lauwersoog, de Annie Jacoba Visser, heeft gisteren op weg naar een actie machine problemen gekregen. Gelukkig was het een gezamelijke actie met de reddingboten Maria Hofker en Anna Margaretha van Ameland en kon de reddingboot Maria Hofker het vastgelopen schip alsnog vrij krijgen.

Vanochtend gingen 4 bemanningsleden van Lauwersoog op pad om tijdens de reparatie van de Annie Jacoba Visser, een vervangende boot, de Dorus Rijkers, op te halen vanuit Den Helder.

Op weg naar Lauwersoog, net aangekomen bij het Westgat, werd de Dorus Rijkers naar een platbodem gedirigeerd die het moeilijk had in de gronden nabij het Westgat. Het scheepje was van plan om buitenom naar het IJsselmeer te varen. De Dorus Rijkers heeft een sleepverbinding gemaakt en het vaartuig uit de benarde positie bevrijd.

Vervolgens is het scheepje veilig naar Lauwersoog begeleid

Lauwersoog

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.