Skip to main content

Oefening op een mooie maandagavond

Datum: maandag 22 mei 2017 | Sectie: Lauwersoog

Vanavond gebruik gemaakt van het mooie weer en een oefening gedaan oostelijk van de haven van Lauwersoog ter hoogte van het schietterrein.

Melding was "lege boot gevonden" tevens kwam er een melding van een voorbijganger dat een persoon op de dijk was aangetroffen. Deze persoon vertelde dat er nog drie personen op een zandbank hun toevlucht hadden gezocht.

Reddingboot De Redder is ter plaatse gegaan en heeft na een zoekactie de drenkelingen getraceerd. De reddingboot kon niet bij de drenkelingen komen. Enkele opstappers zijn te water gegaan en met gebruikmaking van de slikslede zijn de drenkelingen gevacueerd en aan boord voor zover nodig medisch verzorgd.

Het mooie en leerzame oefening waarbij diverse handelingen uitvoering konden worden geoefend.

Lauwersoog

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.