Skip to main content

Nachtelijke zoektocht voor bemanning reddingstation Lauwersoog

Datum: zondag 18 september 2016 | Sectie: Lauwersoog

Zondag 00.49 uur, Alarm Prio 1, rode vuurpijl waargenomen.

Zeiljacht Stella lag onder het Rif en zag in zuidelijke richting een vuurpijl. Ook werd door de vuurtoren een waarneming van een rode vuurpijl gedaan.

Het Kustwachtcentrum besloot om reddingboot Annie Jacoba Visser van Lauwersoog te alarmeren en naar de Paesens Rede te dirigeren en daar bij een zeiljacht dat geankerd lag, poolshoogte te nemen. Ter plekke aangekomen zijn twee bemanningsleden te voet naar het zeiljacht gegaan. Daar bleek niks aan de hand te zijn.

Vervolgens is de Annie Jacoba Visser al zoekende richting de Stella gevaren, daar aangekomen is in overleg met het Kustwachtcentrum besloten om ook nog de westkant van de Engelsman plaat te checken. Na een grondige inspectie van het gebied, bleek ook hier niks aan de hand te zijn.

Na deze zoektocht werd de actie afgeblazen door het Kustwachtcentrum, de bemanning bedankt voor haar inzet en is de Annie Jacoba retour station gegaan.

Lauwersoog

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.