Nachtelijke zoektocht voor bemanning reddingstation Lauwersoog

18 september 2016

Zondag 00.49 uur, Alarm Prio 1, rode vuurpijl waargenomen.

Zeiljacht Stella lag onder het Rif en zag in zuidelijke richting een vuurpijl. Ook werd door de vuurtoren een waarneming van een rode vuurpijl gedaan.

Het Kustwachtcentrum besloot om reddingboot Annie Jacoba Visser van Lauwersoog te alarmeren en naar de Paesens Rede te dirigeren en daar bij een zeiljacht dat geankerd lag, poolshoogte te nemen. Ter plekke aangekomen zijn twee bemanningsleden te voet naar het zeiljacht gegaan. Daar bleek niks aan de hand te zijn.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Vervolgens is de Annie Jacoba Visser al zoekende richting de Stella gevaren, daar aangekomen is in overleg met het Kustwachtcentrum besloten om ook nog de westkant van de Engelsman plaat te checken. Na een grondige inspectie van het gebied, bleek ook hier niks aan de hand te zijn.

Na deze zoektocht werd de actie afgeblazen door het Kustwachtcentrum, de bemanning bedankt voor haar inzet en is de Annie Jacoba retour station gegaan.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij