Skip to main content

Garnalenkotter maakt water.

Datum: dinsdag 15 november 2022 | Sectie: Lauwersoog

Lauweroog 15 november ’22

 

De piepers van onze opstappers gingen 23:05 met de melding ‘’ Prio 1 schip maakt water’’

De reddingboot Annie Jacoba Visser van reddingstation Lauwersoog en de reddingboot Edzard-Jacob van reddingstation Schiermonnikoog waren als eerste aanwezig bij de water makende kotter.

Al gauw werden de opstappers en de bergingspompen van beide reddingsboten overgezet naar de water makende kotter. Iets later arriveerde de Koning Willem 1 van reddingstation Schiermonnikoog deze moest een andere route nemen i.v.m. de diepgang van de reddingboot. Deze bracht de derde bergingspomp over naar de water makende kotter.

Er was toch wel paniek aan boord van de kotter ‘’kotter maakt water deze lag op een zandplaat met opkomend water’’ De bergingspompen konden het binnen komende water mooi bijhouden.

Al gauw konden de opstappers de oorzaak lokaliseren waardoor de kotter water maakte. Een gesprongen afsluiter werd gedicht zodat het ruim kon worden leeggepompt en de rust was weer wedergekeerd. De kotter maakte geen water meer, de gearriveerde berger kon zo een sleepverbinding maken en de kotter naar dieper water brengen. Eenmaal op dieper water kon de kotter zijn reis vervolgen naar Lauwersoog. Tijdens de terug reis naar Lauwersoog bleven er nog een aantal opstappers aan boord van de kotter voor een veilige terugtocht naar Lauwersoog.

Lauwersoog

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.