Garnalenkotter maakt water.

Garnalenkotter maakt water.

15 november 2022

Lauweroog 15 november ’22

 

De piepers van onze opstappers gingen 23:05 met de melding ‘’ Prio 1 schip maakt water’’

De reddingboot Annie Jacoba Visser van reddingstation Lauwersoog en de reddingboot Edzard-Jacob van reddingstation Schiermonnikoog waren als eerste aanwezig bij de water makende kotter.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Al gauw werden de opstappers en de bergingspompen van beide reddingsboten overgezet naar de water makende kotter. Iets later arriveerde de Koning Willem 1 van reddingstation Schiermonnikoog deze moest een andere route nemen i.v.m. de diepgang van de reddingboot. Deze bracht de derde bergingspomp over naar de water makende kotter.

Er was toch wel paniek aan boord van de kotter ‘’kotter maakt water deze lag op een zandplaat met opkomend water’’ De bergingspompen konden het binnen komende water mooi bijhouden.

Al gauw konden de opstappers de oorzaak lokaliseren waardoor de kotter water maakte. Een gesprongen afsluiter werd gedicht zodat het ruim kon worden leeggepompt en de rust was weer wedergekeerd. De kotter maakte geen water meer, de gearriveerde berger kon zo een sleepverbinding maken en de kotter naar dieper water brengen. Eenmaal op dieper water kon de kotter zijn reis vervolgen naar Lauwersoog. Tijdens de terug reis naar Lauwersoog bleven er nog een aantal opstappers aan boord van de kotter voor een veilige terugtocht naar Lauwersoog.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij