Skip to main content

Zwemmers overleden Wassenaarseslag Wassenaar

Datum: maandag 22 juli 2019 | Sectie: Katwijk aan Zee

Zondagavond zijn twee zwemmers in de problemen geraakt thv de Wassenaarseslag in Wassenaar.

Door de meldkamer en het Kustwachtcentrum is direct groot opgeschaald en kwamen meerdere hulpverleners ter plaatse om hulp te bieden. Ook de bemanning van ons station werd gealarmeerd en heeft ondersteuning geboden met de reddingboot ‘ Edith Grondel’ en het kust hulpverleningsvoertuig.

Beide slachtoffers zijn op het strand gereanimeerd en vervolgens naar de gereedstaande ambulances vervoerd in ons kust hulpverleningsvoertuig en het strandvoertuig van de Wassenaarse Lifeguards.

Het ambulancepersoneel werd bijgestaan door het mobiel medisch team van twee traumahelikopters.

Omdat niet duidelijk was of er nog een derde persoon vermist werd, is door de reddingboten van KNRM Scheveningen en Katwijk, de Lifeguards van Wassenaar en Katwijk, de Scheveningse reddingsbrigade en een helikopter van de Kustwacht zoekslagen gemaakt. Uiteindelijk bleek van een derde vermissing geen sprake, waarna de zoekactie en hulpverleningsactie afgebouwd werden.

De politie heeft bekend gemaakt dat beide slachtoffers overleden zijn.

Katwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.