Zwemmers overleden Wassenaarseslag Wassenaar

22 juli 2019
Wassenaar

Zondagavond zijn twee zwemmers in de problemen geraakt thv de Wassenaarseslag in Wassenaar.

Door de meldkamer en het Kustwachtcentrum is direct groot opgeschaald en kwamen meerdere hulpverleners ter plaatse om hulp te bieden. Ook de bemanning van ons station werd gealarmeerd en heeft ondersteuning geboden met de reddingboot ‘ Edith Grondel’ en het kust hulpverleningsvoertuig.

Beide slachtoffers zijn op het strand gereanimeerd en vervolgens naar de gereedstaande ambulances vervoerd in ons kust hulpverleningsvoertuig en het strandvoertuig van de Wassenaarse Lifeguards.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Het ambulancepersoneel werd bijgestaan door het mobiel medisch team van twee traumahelikopters.

Omdat niet duidelijk was of er nog een derde persoon vermist werd, is door de reddingboten van KNRM Scheveningen en Katwijk, de Lifeguards van Wassenaar en Katwijk, de Scheveningse reddingsbrigade en een helikopter van de Kustwacht zoekslagen gemaakt. Uiteindelijk bleek van een derde vermissing geen sprake, waarna de zoekactie en hulpverleningsactie afgebouwd werden.

De politie heeft bekend gemaakt dat beide slachtoffers overleden zijn.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij