Skip to main content

Reddingbootdag groot succes

Datum: woensdag 29 mei 2024 | Sectie: Katwijk aan Zee

Afgelopen zaterdag 25 mei heeft de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) door het hele land haar deuren weer opengezet voor donateurs en bezoekers tijdens de Nationale Reddingbootdag. Dit jaar met een speciaal tintje, want de KNRM viert dit jaar haar 200- jarig jubileum.

In Katwijk aan Zee was er rondom het boothuis weer flink uitgepakt. Niet alleen de KNRM, maar ook diverse andere hulpdiensten waren aanwezig en pakten flink uit met indrukwekkende demonstraties. Op het terrein voor het boothuis werd op ambachtelijke wijze makreel gerookt. 

Voor donateurs van de KNRM was deze dag dé gelegenheid om mee te varen op de reddingboot ‘Edith Grondel’. Voor de meeste donateurs blijft het een spektakel om op het strand aan boord stappen van de reddingboot en vervolgens gelanceerd te worden op zee. De bemanning heeft deze dag met ongeveer 250 donateurs gevaren. Wie nog geen donateur was, kon zich laten inschrijven om ook mee te varen op de reddingboot.

In het boothuis kon men terecht voor een fototentoonstelling van heden en verleden en kon men mooie KNRM items kopen bij de reddingwinkel. Daarnaast was er voor de inwendige mens patat, snacks en vers gerookte makreel te koop. De kleine kinderen leefden zich naar hartelust uit op het springkussen en veel kinderen werden vakkundig geschminkt in vrolijke kleuren.

Op het parkeerterrein waren de Katwijkse Reddingsbrigade, brandweer Katwijk en Wassenaar, jeugdbrandweer Teylingen, bergingsbedrijf BRL, politie Katwijk en ambulancedienst Hollands- Midden aanwezig met diverse voertuigen. Ook de Politie Honden Dressuur Club (PHDC) was aanwezig en gaf demonstraties op de grasweide naast het boothuis.

De vrijwilligers van KNRM Katwijk kijken terug op een geslaagde Reddingbootdag met prachtig weer en vele blije gezichten van donateurs en bezoekers. Er zijn ruim 1000 mensen langs geweest bij reddingstation Katwijk aan Zee tijdens Reddingbootdag.

Katwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.