Skip to main content

Reddingboot De Redder krijgt nieuwe opvolger

Datum: woensdag 23 december 2015 | Sectie: Katwijk aan Zee

KNRM Katwijk aan Zee krijgt nieuwe reddingboot.
Medio 2016 krijgt KNRM reddingstation Katwijk aan Zee een nieuwe reddingboot van hetzelfde type reddingboot dat op dit moment op het reddingstation gestationeerd is, Valentijn 2.000.

Hiertoe is besloten omdat de huidige reserve Valentijn reddingboot van de KNRM, in de toekomst alleen dienst zal doen op de ruime binnenwateren. De Redder, de huidige reddingboot van KNRM Katwijk aan Zee, zal de reserveboot worden voor de kustreddingstations.

Reddingboot De Redder werd in 2001 gedoopt door Erica Terpstra en heeft tot nu zo zo'n 300 incidenten afgehandeld. Deze vonden veelal plaats in de nabijheid van Katwijk, echter werd De Redder ook ingezet om bijstand te verlenen nabij Scheveningen, Noordwijk en Zandvoort.

De naam van de nieuwe reddingboot is nog niet bekend. In 2016 zal daar meer duidelijkheid over komen.

http://youtu.be/wkIloaTyHxo

Katwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.