Skip to main content

Ongeval in Zuidduinen Katwijk

Datum: vrijdag 12 februari 2016 | Sectie: Katwijk aan Zee

Kusthulpverleningsvoertuig KNRM assisteert ambulancedienst.

Op vrijdag 12 februari, omstreeks 11.30 uur, werd het Kusthulpverleningsvoertuig van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, de KNRM, gealarmeerd voor assistentie aan de ambulancedienst in de Zuidduinen van Katwijk.

Halverwege de Zuidduinen in de richting van de Wassenaarseslag had er een ongeval plaats gevonden op een zandpad, alwaar een ruiter van een paard medische hulp nodig had. De melder wist niet precies waar zij zich bevonden. Hierop heeft de Meldkamer Ambulancezorg Hollands Midden met behulp van het digitale hulpmiddel VIL, de incidentlocatie kunnen vaststellen.

VIL staat voor vaststelling Incident Locatie.

Een regelmatig voorkomend probleem op de 112-meldkamers van ambulancediensten is dat een beller in nood vaak niet goed kan aangeven waar hij of zij zich op dat moment precies bevindt. Daardoor ontstaat er vertraging in de hulpverlening. VIL biedt een innovatieve oplossing die aan dit probleem een einde maakt. Met deze tool kunnen meldkamers op een zeer eenvoudige en snelle manier de exacte locatie bepalen van een melding.

Het Kust-hulpverleningsvoertuig heeft het nodige medische materieel ter plaatse gebracht. Nadat het slachtoffer door het ambulancepersoneel in samenwerking met de KNRM en politie vervoersklaar gemaakt was, heeft het Kusthulpverleningsvoertuig het slachtoffer, ambulancepersoneel en politieagenten, vanuit het duingebied terug naar het rijwielpad Zuidduinen vervoerd. Daarna is het slachtoffer per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

Het Kust-hulpverleningsvoertuig van de KNRM in Katwijk staat dag en nacht klaar om in opdracht van de Meldkamer Ambulancezorg Hollands Midden uit te rijden om ambulancepersoneel te vervoeren over het strand en in moeilijk begaanbaar duingebied.

Katwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.