Kinderen vermist

15 februari 2015

Alarmering via het Meld- Informatie- en Coördinatiecentrum Kennemerland (MICK) voor het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV). Eenmaal aangekomen in het Boothuis contact opgenomen met de alarmcentrale voor meer informatie.

Het bleek te gaan om een zoekactie (wal) naar twee vermiste kinderen van 10 en 11 jaar oud. Deze waren spoorloos verdwenen nadat ze rotjes op het strand hadden afgestoken en omstanders daar wat verontwaardigd op regeerden. De ouders waren ook op strand en waren op een gegeven moment de kinderen uit het oog verloren. Ze waren bang dat door het tumult de kinderen iets zou worden aangedaan en toen bleek dat ze niet meer traceerbaar waren daarna hulp hebben ingeroepen. Ons KHV met een achterbak vol bemanningsleden was al snel, binnen vijf minuten, onderweg over het strand richting de pier. Melding was dat de kinderen nabij strandtent "Timboektoe" waren gesignaleerd.

Onderweg kwam ons ter ore dat de Reddingsbrigade IJmuiden en de Reddingsbrigade Wijk aan Zee ook aanrijdend waren om mee te helpen zoeken in het gebied met hun mensen. Nadat we ca. 10 minuten onderweg waren na alarm kwam al snel het verlossende antwoord dat de kinderen in gezonde toestand waren gevonden op de Noordpier van Velsen Noord en herenigd waren met de ouders. Alle eenheden werden bedankt en konden gelukkig snel retour station, waardoor velen weer aan het avondmaal konden beginnen.