Jongen vast tussen zeecontainers

2 april 2017

Op zondag 2 april kwam een jongen vast komen te zitten tussen twee lege zeecontainers op het strand ter hoogte van strandpaviljoen 'Het Wantveld'. De vrijwillige bemanning van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, werd rond twee uur gealarmeerd door het Kustwachtcentrum in Den Helder. Volgens de melder was het jongetje goed aanspreekbaar en was er sprake van een stabiele situatie. Met het Kust-hulpverleningsvoertuig ging de KNRM ter plaatse.

Het jongetje bleek tussen twee zeecontainers gekropen te zijn. Echter werd de vrije doorgang steeds krapper, naarmate het jongetje verder kroop. Uiteindelijk kon hij niet meer voor of achteruit.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Ondanks dat het jongetje goed aanspreekbaar was, werd direct na aankomst duidelijk dat het een absolute noodzaak was om specialisten van de brandweer ter plaatse te laten komen, alsmede een ambulance. Met behulp van hydraulisch gereedschap is de jongen uiteindelijk door de brandweer bevrijdt uit zijn benarde positie.

Het ambulancepersoneel heeft zich vervolgens verder ontfermd over de jongen, echter bleek vervoer naar een ziekenhuis niet nodig. Het jongetje en zijn moeder waren dolgelukkig over deze goede afloop.

Jaarlijks oefenen de verschillende hulpdiensten met elkaar diverse scenario’s op onder andere het strand om goed voorbereid te kunnen zijn op. Een soortgelijk incident is in 2016 nog geoefend op het strand. Hierdoor weten de hulpdiensten nog beter van elkaar wat elkaars mogelijkheden zijn.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij