Skip to main content

Gewonde vissersman van boord gehaald door KNRM

Datum: woensdag 15 maart 2017 | Sectie: Katwijk aan Zee

Op woensdag 15 maart heeft de vrijwillige bemanning van het KNRM station Katwijk aan Zee, een gewonde visserman van boord gehaald. De visserman bevond zich aan boord van de KW 34 - Rosemarie.

In de ‘Kattukse’ visserijwereld is bijna iedereen wel bekend met de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en velen kennen ook wel een bemanningslid. Zodoende werd er contact gelegd met een schipper van het Katwijkse reddingstation. De schipper gaf het advies om contact op te nemen met de Radio Medische Dienst (RMD). De visserman heeft vervolgens via het Kustwachtcentrum overleg gehad met de arts van de Radio Medische Dienst. De arts heeft medisch advies gegeven en besloot om niet direct te evacueren.

Omdat de visser in de namiddag toenemende klachten kreeg van zijn vinger, werd er contact gelegd met de schipper van het reddingstation.

Rond 19.15 uur voer de bemanning met de reddingboot Edith Grondel naast de Rosemarie en is de gewonde visser aan boord genomen van de reddingboot. Vervolgens is de bemanning terug gevaren naar het strand en is de visser door een kennis naar de dokterspost gebracht.

Katwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.