Gewonde vissersman van boord gehaald door KNRM

15 maart 2017
katwijk aan zee

Op woensdag 15 maart heeft de vrijwillige bemanning van het KNRM station Katwijk aan Zee, een gewonde visserman van boord gehaald. De visserman bevond zich aan boord van de KW 34 - Rosemarie.

In de ‘Kattukse’ visserijwereld is bijna iedereen wel bekend met de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en velen kennen ook wel een bemanningslid. Zodoende werd er contact gelegd met een schipper van het Katwijkse reddingstation. De schipper gaf het advies om contact op te nemen met de Radio Medische Dienst (RMD). De visserman heeft vervolgens via het Kustwachtcentrum overleg gehad met de arts van de Radio Medische Dienst. De arts heeft medisch advies gegeven en besloot om niet direct te evacueren.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Omdat de visser in de namiddag toenemende klachten kreeg van zijn vinger, werd er contact gelegd met de schipper van het reddingstation.

Rond 19.15 uur voer de bemanning met de reddingboot Edith Grondel naast de Rosemarie en is de gewonde visser aan boord genomen van de reddingboot. Vervolgens is de bemanning terug gevaren naar het strand en is de visser door een kennis naar de dokterspost gebracht.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij