Bemanning assisteert bij op- en afstappen van 'verzetspaal'

23 augustus 2016

De vrijwillige bemanning van ons station heeft de afgelopen dagen geassisteerd bij de wisseling van de 'paalzitters' op het strand van Katwijk.

In deze paal zatten mensen van Verzetwindmolens die zich verzetten tegen de plannen van het kabinet om een windmolenpark aan te leggen voor de kust.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Op bepaalde tijden moesten de 'paalzitters' wisselen met nieuwe 'paalzitters', waarbij de bemanning laat in de avond en vroeg in de morgen aanwezig was om te assisteren. Overdag waren de lifeguards van de Katwijkse Reddingsbrigade aanwezig tijdens de wisseling.

De bemanning die zaterdagochtend ging assisteren had er een flinke taak aan, omdat het hoog water was met flink wat golven die tegen de paal aansloegen. Die nacht had de burgemeester, dhr. Wienen in de paal gezetten.

De bemanning heeft de burgemeester geheel in overlevingspak op de nek van een van de bemanningsleden droog naar de kant weten te brengen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij