Skip to main content

Bemanning assisteert bij op- en afstappen van 'verzetspaal'

Datum: dinsdag 23 augustus 2016 | Sectie: Katwijk aan Zee

De vrijwillige bemanning van ons station heeft de afgelopen dagen geassisteerd bij de wisseling van de 'paalzitters' op het strand van Katwijk.

In deze paal zatten mensen van Verzetwindmolens die zich verzetten tegen de plannen van het kabinet om een windmolenpark aan te leggen voor de kust.

Op bepaalde tijden moesten de 'paalzitters' wisselen met nieuwe 'paalzitters', waarbij de bemanning laat in de avond en vroeg in de morgen aanwezig was om te assisteren. Overdag waren de lifeguards van de Katwijkse Reddingsbrigade aanwezig tijdens de wisseling.

De bemanning die zaterdagochtend ging assisteren had er een flinke taak aan, omdat het hoog water was met flink wat golven die tegen de paal aansloegen. Die nacht had de burgemeester, dhr. Wienen in de paal gezetten.

De bemanning heeft de burgemeester geheel in overlevingspak op de nek van een van de bemanningsleden droog naar de kant weten te brengen.

Katwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.