Skip to main content

Zoekactie

Datum: zondag 05 februari 2023 | Sectie: IJmuiden

Kitesurfer heeft via zijn SafeTRx Active Watch een alarmering gemaakt.

Dit noodsignaal komt binnen bij de kustwacht waarna zij ons alarmeren, golfhoogte is 2.5 meter en windkracht 7 uit het noordwesten. Kustwacht geeft aan dat de alarmgever van IJmuiden richting de zuid gaat. We krijgen een positie op die ten hoogte van Bloemendaal ligt. In overleg alarmeert de kustwacht nu ook Station Zandvoort.

We krijgen onderweg iedere keer nieuwe exacte posities en vaarrichtingen via de kustwacht, hierdoor kunnen wij makkelijk de kite-surfer vinden en aanspreken. Hij geeft aan dat hij had gemerkt dat hij ongewenste alarm had gemaakt en het alarm is nu dan ook ingetrokken. Wij en Zandvoort worden bedankt en gaan retour station.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.