Skip to main content

Zeiljacht met voorstuwingsproblemen

Datum: dinsdag 15 augustus 2023 | Sectie: IJmuiden

Rond 19.15 gealarmeerd door KAC voor een assistentie verzoek. Ging om Zeilboot Dolfin net iets voor de kust van Zandvoort met motorproblemen. Na telefonisch overleg met de schipper besloten om rond 8 uur zijn kant op te gaan. De wind begon wat weg te vallen en de stroom ging kenteren wat zou betekenen dat het nog een paar uur ging duren om IJmuiden te bereiken. Rond half negen kwamen we bij de Dolfin aan op de opgegeven positie alwaar wij 2 KNRM'ers hebben overgezet. 1 man om te beginnen met het beleggen van de sleeptros en 1 man die even ging kijken of hij de motor aan de praat kreeg. Nadat duidelijk was geworden dat de motor ons niet ging helpen hebben we de Dolfin op lange sleep genomen richting IJmuiden. Om 22.30 lagen we afgemeerd in de seaport marina, einde actie

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.