Skip to main content

Zeilbootje met roerproblemen

Datum: woensdag 27 september 2023 | Sectie: IJmuiden

Gealarmeerd voor een boot in de problemen +/- 18 mijl van IJmuiden. De locatie verteld ons dat dit nabij het windmolenpark bij Egmond aan Zee is. 
De Mareel Turquoise ligt bij het jachtje en verteld, op het moment van uitvaren, dat het jacht vermoedelijk tegen een paal aan is gevaren en schade heeft. 
Deze schade is niet van dien aard dat er haast bij is geboden. Het zou gaan om een zeilboot van 7 meter. 
De man zou hulp weigeren en daarop hebben we op voorhand gevraagd of er één van de patrouille vaartuigen van de Kustwacht in de buurt is, mocht het escaleren .
De Guardian is in de buurt, met een Kustwachtploeg en gaat ook naar locatie om stand-by te liggen. 
Eenmaal ter plaatse verloopt het contact met de man goed en accepteert hij ook onze hulp. We bedanken de Guardian zodat zij haar weg kan vervolgen. De zeilboot ziet er slecht uit, zo ligt de preekstoel al in de kuip en heeft meneer de helmstok van het roer gemaakt van een plank hout en een paar schroeven.
Na aanbrengen  van de sleepbroek en het uitzetten van de stopzak zetten we koers richting IJmuiden. Verwachte sleepduur +/- 5 uur.
Rond 18:30 lopen we de pieren binnen en nemen de zeilboot voor de seaport langszij, waarna we haar afmeren aan de brandstofsteiger. Hier staat de Kustwachtploeg (Politie, Douane en Marechaussee) gereed om met meneer te praten.
Onderweg hebben 2 opstappers gezorgd voor heerlijke pizza's bij terugkomst, zodat we na het eten onderweg konden om de Cornelis Dito (TXO) over te nemen van de Joke Dijkstra (DHE) t.h.v. Egmond aan Zee

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.