Voorgelezen worden op de reddingboot

25 januari 2017

De kinderen van kinderopvang Partou uit Santpoort-Zuid werden woensdag 25 januari op een wel heel bijzondere manier voorgelezen! In het kader van de aftrap van de Nationale Voorleesdagen las redder Bas Tol het prentenboek ’De kleine walvis’ en ‘de redding’ voor aan boord van de reddingboot Nh1816 van KNRM-reddingstation IJmuiden.

De afgelopen tijd waren de kinderen al bezig geweest met het thema zeedieren. Dus was Partou opzoek naar een nautische locatie en spreker om het verhaal aan de elf peuters voor te dragen. Het boek past goed bij de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Geregeld komen de vrijwillige redders van de KNRM in actie als er een zeezoogdier aanspoelt, zoals een zeehond, bruinvis, bultrug of potvis.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De peuters, waaronder de zoon van Bas (Sven), waren muisstil toen Bas begon voor te lezen op de vloer van de reddingboot. Eén verhaal was niet genoeg lieten de peuters luid blijken, dus werd ook ‘de redding’ van Dick Bruna voorgelezen. Wie wil, mag even op de stoel van de schipper zitten en kapitein spelen.

‘De kleine walvis’ is uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar 2017. Het gaat over een redding van een aangespoelde walvis. Het boek van Benji Davies wordt deze week door heel Nederland voorgelezen aan kinderen in de leeftijd van zes maanden tot zes jaar.

De Nationale Voorleesdagen zijn een initiatief van Stichting Lezen en moeten het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen stimuleren en duren nog tot en met 4 februari. De week werd afgetrapt met het Nationale Voorleesontbijt, dat op plekken in het hele land werd gehouden. Bekende Nederlanders bezochten scholen en bibliotheken om voor te lezen uit ’De kleine Walvis’ of één van de andere negen boeken uit de Prentenboek Top Tien.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij