Surfer in problemen

Surfer in problemen

24 april 2022
IJmuiden

De kustwacht krijgt een telefonische melding van iemand aan boord Princess Seaways die een kite zeil ziet drijven. De kustwacht alarmeerd ook Wijk aan Zee. We zoeken dus een persoon die zou moet horen bij deze kite. De loodstender Draco, die in de buurt was, pikt de mint groene kite op ten hoogte van een mijl oost van de IJ15. Als eerste maken wij een zoekslag langs de buitenkant noordpier. We zien op de twee meter lijn vlak bij de pier een golfsurfer. Deze is duidelijk niet op de plek waar hij wil wezen en gebaart dat hij geholpen wil worden. Voor de zekerheid hebben wij een hyperthermie brancard klaar gelegd, maar nadat we hem aanboord hebben getrokken blijkt dat het trillen vooral van de vermoeidheid kwam en niet van onderkoeling. Hij lag er nog maar een half uurtje in, maar was door de sterke stroming naar blokken van de noordpier gedreven en kon hier niet vandaan zwemmen met zijn board. In het stuurhuis uitgevraagd en hij gaf aan dat hij wel een kite-surfer met een mintgroen zeil de noordwest in zag gaan. Na overleg met kustwacht de persoon naar de steiger aan de binnenkant noordpier gebracht en overgedragen aan KHV van Wijk aan Zee, zij kunnen hem naar zijn auto brengen. Direct weer vertrokken om aansluiting te zoeken voor zoekslagen met de Donateur van Wijk aan Zee.
Einde actie: Eigenaar kite (was deze al eerder die dag verloren) heeft contact gehad met loodstender en bevestigd de foto die de loodtender heeft verstuurd dat dit zijn verloren kite was.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij