Skip to main content

Redden ver van huis

Datum: woensdag 18 februari 2015 | Sectie: IJmuiden

Het gebeurt niet vaak dat een KNRM-er betrokken is bij een redding, terwijl hij ver weg is van zijn eigen reddingstation. Mark van Belzen van KNRM Hansweert, redde in de Duitse bocht drie vissermannen van hun zinkende kotter.

De plaatsvervangend schipper van KNRM Hansweert, Mark van Belzen, in het dagelijks leven kapitein op de grootste grind hopperzuiger ter wereld, heeft samen met zijn bemanning in de Duitse bocht drie mensen van een zinkende kotter gered. De bemanning van deze Deense kotter SH14 had geluk: grindzuiger De Reimerswaal van het Goese bedrijf Reimerswaal Dredging was in de buurt en kon de mannen oppikken. De Reimerswaal was op haar thuisreis naar Harlingen.

Lees het hele verhaal in de PZC.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.