Skip to main content

Ongeval op loodstender

Datum: donderdag 30 maart 2023 | Sectie: IJmuiden

Donderdagavond 30 maart 2023 

Rond de klok van 22.00 uur wordt de bemanning van de Nh1816 gealarmeerd voor een medevac.
Wanneer de schipper zich inmeld bij het Kustwacht hoort hij dat de loodstender Lacerta richting de loodssteiger vaart met een slachtoffer aanboord.

De Nh1816 gaat ook al vast die kant op en zet 4 opstappers over op de steiger om assistentie te verlenen. Ondertussen zijn er ook al 2 ambulances en een traumahelikopter gearriveerd.

Voor de kust van IJmuiden heeft een noodlottig ongeval plaatsgevonden. Bij het beloodsen van een schip is een bemanningslid zwaar gewond geraakt.
Het slachtoffer raakte omstreeks 21.45 uur bekneld tussen een zeeschip en de loodstender.
Het slachtoffer is ondanks alle inspanningen aan zijn verwondingen bezweken. 

Terug naar de steiger werd ons gevraagd door het HOC (Haven Operatie Centrum) of het mogelijk was om loodsen af te halen. Het afhalen van de loodsen buitengaats was volledig gestopt.
Vanaf 23:20 tot 23:58 werden loodsen afgehaald van drie schepen. De loodsen hebben we bij onze steiger afgezet en door één van onze opstappers weggebracht. 
Om 00:45 hebben we de laatste loods van de BCC St. Petersburg die uit Noordersluis aanboord kwam afgehaald en ook op onze steiger afgezet.
 

 

 

 

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.