Ongeval aan boord

Ongeval aan boord

9 augustus 2022
IJmuiden

Op 9 augustus werd de bemanning van KNRM IJmuiden gealarmeerd voor een 'Prio 2 - Assistentie ambulance Seaport Marina'. De Meldkamer Kennemerland had de vrijwilligers gealarmeerd voor assistentie bij het van boord halen van een gewond persoon.

Persoon was aan boord van een offshore support vaartuig, maar afkomstig van een ander schip. Hier was een ongeluk gebeurd tijdens het sporten in de 'gym' met een verwonding aan de knie tot gevolg. Het De offshore support vaartuig was onderweg naar Seaport Marina en het verzoek was om de ambulance te assisteren gezien de bereikbaarheid op de steigers.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Na vertrek koers gezet naar Seaport Marina en afgemeerd naast het offshore support vaartuig welke net was aangekomen. De afstand tot de ambulance over de steigers was aanzienlijk en de ambulancebroeders verwachten dat dit nogal pijnlijk zou zijn voor de persoon op de brancard. Naar aanleiding hiervan besloten om de persoon aan boord te nemen en naar de 'brandstofsteiger' te varen.

Bij de brandstofsteiger de persoon naar de ambulance geholpen. Daarna retour reddingstation.

 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij