Skip to main content

Nh1816 vaart uit voor zeiljacht met motorproblemen

Datum: maandag 08 mei 2017 | Sectie: IJmuiden

Maandag om 16:53 uur gingen de piepers van de vrijwilligers van KNRM-reddingstation IJmuiden. De melding was een vaartuig met motorproblemen. De schipper heeft daarop direct contact gezocht met het Kustwachtcentrum voor meer informatie. Het ging om een zeiljacht van 13,5 meter dat onderweg was van Scheveningen naar Muiderzand.

Het jacht wilde bij het binnenlopen van de pieren van IJmuiden de motor starten, toen de tweekoppige bemanning erachter kwam dat de motor weigerde. Daarop alarmeerden zij direct de Kustwacht voor assistentie van een reddingboot.

Binnen enkele minuten was de Nh1816 met zeven bemanningsleden onderweg naar het jacht die intussen was doorgevaren tot de monding van de Vissershaven. De KNRM-vrijwilligers knoopte het jacht langszij de Nh1816 en leverde het af in Seaport Marina. De twee geredden mensen, reeds donateur van de KNRM, waren de bemanning erg dankbaar voor hun adequate hulp.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.