Nh1816 vaart uit voor zeiljacht met motorproblemen

8 mei 2017

Maandag om 16:53 uur gingen de piepers van de vrijwilligers van KNRM-reddingstation IJmuiden. De melding was een vaartuig met motorproblemen. De schipper heeft daarop direct contact gezocht met het Kustwachtcentrum voor meer informatie. Het ging om een zeiljacht van 13,5 meter dat onderweg was van Scheveningen naar Muiderzand.

Het jacht wilde bij het binnenlopen van de pieren van IJmuiden de motor starten, toen de tweekoppige bemanning erachter kwam dat de motor weigerde. Daarop alarmeerden zij direct de Kustwacht voor assistentie van een reddingboot.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Binnen enkele minuten was de Nh1816 met zeven bemanningsleden onderweg naar het jacht die intussen was doorgevaren tot de monding van de Vissershaven. De KNRM-vrijwilligers knoopte het jacht langszij de Nh1816 en leverde het af in Seaport Marina. De twee geredden mensen, reeds donateur van de KNRM, waren de bemanning erg dankbaar voor hun adequate hulp.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij