Skip to main content

Medische evacuatie van zeeman met hartaanval

Datum: zaterdag 10 maart 2018 | Sectie: IJmuiden

Om 03:37 uur werden de vrijwillige bemanningsleden van KNRM IJmuiden abrupt gewekt door hun pagers. De melding betrof een medische evacuatie van een zeeman die een hartaanval gehad zou hebben aan boord van een chemicaliëntanker. Ook de ambulancedienst Kennemerland werd door de Nederlandse Kustwacht in overleg met de Radio Medische Dienst gealarmeerd. Haast was geboden.

De chemicaliëntanker was net vetrokken uit IJmuiden en onderweg naar de Russische haven Oest-Loega, ongeveer 130 kilometer ten zuidwesten van Sint-Petersburg. Snel waren 8 redders aan boord en startte reddingboot Nh1816 op. Gelijker tijd kwam ook de ambulance aangereden, de twee broeders stapte aan boord.

Om 04:15 uur lag de Nh1816 naast de tanker en zette de twee broeders via de loods ladder over op het schip. De broeders namen de situatie op, de zeeman bleek geen hartaanval te hebben gehad. De man werd door de broeders gestabiliseerd en in overleg werd besloten dat de zeeman aan boord kon blijven. Hierop kon de reddingboot weer retour reddingstation.

Om 05:30 uur lag de Nh1816 weer voor de steiger aan de Haringkade. De ambulancebroeders konden hun dienst op het vaste land vervolgen en de vrijwillige redders hun nachtrust hervatten.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.