HOME

Medische evacuatie van zeeman met hartaanval

10-03-2018IJmuiden

Om 03:37 uur werden de vrijwillige bemanningsleden van KNRM IJmuiden abrupt gewekt door hun pagers. De melding betrof een medische evacuatie van een zeeman die een hartaanval gehad zou hebben aan boord van een chemicaliëntanker. Ook de ambulancedienst Kennemerland werd door de Nederlandse Kustwacht in overleg met de Radio Medische Dienst gealarmeerd. Haast was geboden.

De chemicaliëntanker was net vetrokken uit IJmuiden en onderweg naar de Russische haven Oest-Loega, ongeveer 130 kilometer ten zuidwesten van Sint-Petersburg. Snel waren 8 redders aan boord en startte reddingboot Nh1816 op. Gelijker tijd kwam ook de ambulance aangereden, de twee broeders stapte aan boord.

Om 04:15 uur lag de Nh1816 naast de tanker en zette de twee broeders via de loods ladder over op het schip. De broeders namen de situatie op, de zeeman bleek geen hartaanval te hebben gehad. De man werd door de broeders gestabiliseerd en in overleg werd besloten dat de zeeman aan boord kon blijven. Hierop kon de reddingboot weer retour reddingstation.

Om 05:30 uur lag de Nh1816 weer voor de steiger aan de Haringkade. De ambulancebroeders konden hun dienst op het vaste land vervolgen en de vrijwillige redders hun nachtrust hervatten.

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht