Koos van Messel uit voor kitesurfer

9 januari 2015

Zoektocht naar kitesurfer.

Alarm 11.12 uur voor kitesurfer

Alarmering via alarmcentrale voor vermiste kitesurfer ter hoogte van het circuit van Zandvoort. De kitesurfer had een oranje blauw zeil. en was rond 11.05 uur voor het laatst gezien. Gevaren en ter plekke enkele zoekslagen gemaakt, samen met de Zandvoortse reddingboot Annie Poulisse, die te water ging toen wij de zoektocht opstarten. Eerste zoekslag aan de rand van de branding op ongeveer een kilometer uit de kust. De Annnie Poulisse voegde zich halverwege deze slag bij de Koos van Messel. Tweede slag terug op driekwart kilometer uit de kust, in de branding zone en vervolgens op een halve kilometer uit de kust de derde slag aangevangen, toen er bericht kwam dat de actie werd afgeblazen. De surfer was terecht. hij zat, min of meer naar onze verwachting, veilig op de bank in de surfclub. De omstandigheden waren zodanig, dat alles wat in zee zou drijven, binnen de kortste keren op strand zou worden uitgespuugd. Wij hadden de kustzone tot ruim een kilometer uit afgezocht en met deze derde slag keken we al aardig ver richting strand. Als de surfer hier ten val was gekomen, had hij ongetwijfeld al op strand gestaan.

De melding kwam per mobiele telefoon binnen. De melder had een foto van de surfer gemaakt en toen hij even later weer keek, was er geen surfer meer te zien. Geschrokken werd alarm geslagen. Kiters gaan echter snel en in dit geval is het dus waarschijnlijk dat in de korte tijd dat de melder niet richting zee keek, de surfer op het strand is geland en ongezien richting surfclub vertrokken.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Voor ons was het weer een goede oefening. We hebben weer bevestigd gekregen, dat het met onze boot geen enkel probleem is om met windkracht 7 tot 8 de branding te doorzoeken. Goed opletten en goed vasthouden is in deze omstandigheden wel een vereiste.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij