Skip to main content

Kitesurfer in problemen

Datum: donderdag 04 mei 2023 | Sectie: IJmuiden

Melder op het strand ziet een kite-surfer bij aflandige wind langzaam afdrijven en maakt alarm. Kustwacht vraagt ons om te kijken naar de persoon die aan de buitenkant van de zuidpier langzaam verder de zee opdrijft. Aangekomen zie we direct dat de surfer naar de pier is gezwommen en via de blokken de pier is
opgeklommen. We zien ook 200 meter uit de pier het kiteboard drijven en besluiten dit board op te pikken. Na kort overleg aan boord zwemt 1 van de opstappers met het board naar de blokken en kan het board weer
verenigen met de eigenaar. De oorzaak van het afdrijven was dat wind was gaan liggen en hij niet meer terug kon kitesurfen naar het strand.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.