Skip to main content

Kitesafety conferentie

Datum: donderdag 19 maart 2015 | Sectie: IJmuiden

Om een concrete bijdrage te leveren aan de veiligheidscultuur van kitesurfen organiseert een uniek collectief van onder andere medici, KNRM, NKV en kiters op zaterdag 28 maart 2015 de eerste kitesafetyconferentie.

Dat kitesurfen riskant is weet iedere beoefenaar. Op gebied van veiligheid zijn de laatste jaren dan ook grote stappen gezet. Beginners starten vrijwel altijd met les, het materiaal is verbeterd en safetyclinics worden behoorlijk bezocht. Toch komen kiters, ook de meer ervaren, nog te vaak in situaties als hierboven terecht. En met ieder incident groeit de scepsis buiten de sport: nemen kiters veiligheid wel serieus? Strenge regels in bijvoorbeeld België laten zien dat het geduld van beleidsmakers eindig is.

De conferentie is primair bedoeld voor (toekomstige) kiters, van beginner tot pro. Verder is de bijeenkomst relevant voor aan de sport gelieerde organisaties, zoals kitescholen, hulpdiensten en fabrikanten van kitegear en veiligheidsmiddelen. De conferentie is volledig vol geboekt!

Het programma start om 12.00 uur
De lokatie is KNRM station Noordwijk aan Zee
Bosweg 2 2202 NV Noordwijk

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.