Skip to main content

Christien uit voor vaartuig met motor/stuur problemen

Datum: donderdag 06 augustus 2015 | Sectie: IJmuiden

Melding voor vaartuig met motor/stuur problemen. Het betrof het jacht Spica, dat zich (zeilende) op ongeveer 5 mijl SW van IJmuiden bevond en assistentie had gevraagd bij het binnenlopen.

Op ons gemak de Christien in gereedheid gebracht en vervolgens richting jacht gevaren, dat inmiddels tot een goede mijl vanaf de pier was gevorderd.

Een opstapper op het jacht overgezet, dat op eigen (zeil) kracht de laatste mijl overbrugde, waarna wij haar binnen de pieren langszij hebben genomen en vervolgens in Seaport Marina afgeleverd.

Het bleek dat er een electriciteits brandje was geweest, waardoor de motor uit zichzelf was gestart. Bij inspectie kwam veel rook uit de motor ruimte, waarna de brandstoftoevoer is afgesloten en de brand door de schipper is geblust. Ook de elektriciteit is afgesloten, omdat de startmotor bleef draaien. De volgorde van een en ander is niet bekend, maar de gezamenlijke actie had tot resultaat dat de brand was geblust en er geen elektriciteit meer was. Verdere communicatie ging via een handheld marifoon, die bij ons zeer zwak doorkwam.

Men was erg geschrokken en natuurlijk erg blij met onze assistentie.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.