Skip to main content

Brandmelding machinekamer

Datum: zaterdag 11 maart 2023 | Sectie: IJmuiden

Annie Poulisse krijgt ten hoogte van Seaport Marina via haar brandmelder in de machinekamer een alarmering. Ze neemt zelf alle voorzorgmaatregelen en maakt vast op IJM1 boei voor Seaport Marina en geeft dit ook door aan het havenoperatiecentrum op kanaal 61. Deze melding wordt gehoord in ons boothuis door een opstapper van de Nh1816. 2 opstappers starten alvast de Nh1816 op en de kustwacht maakt nu alarm via P2000.
Binnen 15 minuten zijn wij langszij de Annie Poulisse maar bemanning heeft alles onder controle en besloten wordt op het schip langszij richting onze steiger te nemen. Brandweer komt naar onze steiger om metingen te verrichten in de machinekamer. Vanwege de hoge koolmonoxide gehalte laat de brandweer de rook eerst enkele minuten wegtrekken. Na controle blijkt dus de bakboord turbo stuk te zijn en hebben de vrijkomende uitlaatgassen de brandmelder doen afgaan.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.