Brand op jacht

26 januari 2015

Koos van Messel assisteert brandweer

Tijdens een oefening in de buurt van IJmuiden hoorden we rond 20:20 wat geroezemoes via het tetra communicatie systeem. Het betrof communicatie tussen de Alarmcentrale en de IJmuider Redding Brigade, welke laatste was gealarmeerd voor een brand aan boord van een zeiljacht in Seaport Marina. Hierdoor gewaarschuwd zelf ook contact gezocht met de Alarmcentrale en hen mede gedeeld dat we ook die kant opgingen om eventueel assistentie te verlenen.

Aangekomen in Seaport bleek de brandweer al te zijn begonnen met de brandbestrijding. Bovenwinds de situatie afgewacht en een plan gemaakt.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Een opstapper op de steiger afgezet voor overleg met de bevelvoerder van de brandweer. Via handmarifoon en tetra contact met en contact tussen Koos van Messel en bevelvoerder gelegd. Toen na een half uurtje de situatie het toeliet zijn we in overleg met de bevelvoerder brandweer al blussend richting het brandende vaartuig gevaren.

Samen met de ook aanwezige reddingboot Donateur gestart met het blussen van het zeiljacht, daarbij de eigen veiligheid goed in de gaten gehouden.

Uiteindelijke kon brandweer met behulp van een lans via een patrijspoort de brand onder controle krijgen, waarop de Koos van Messel om 21:45 naar haar ligplaats terug is gevaren. Er waren geen slachtoffers te betreuren.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij