Skip to main content

Baasje springt hond achterna op Dierendag

Datum: woensdag 04 oktober 2017 | Sectie: IJmuiden

Om 13:31 uur werden de IJmuidense KNRM-redders door Meldkamer Kennemersland gealarmeerd voor persoon te water. De schipper van de reddingboot heeft hierop direct contact gehad met de meldkamer die aangaf dat de persoon aan de binnenkant van de Zuidpier nabij Seaport Marina van de pier te water is geraakt. De persoon wist zich middels een drijflichaam boven water te houden.

Snel waren zes vrijwillige redders bij het reddingstation aanwezig. Reddingboot Koos van Messel voer met een hogere snelheid dan normaal de Vissershaven uit, omdat dit een Prio 1 betrof. Bij aankomst van de reddingboot bij de Zuidpier waren de hulpdiensten als de ambulance, politie, brandweer en reddingbrigade ook net ter plaatse. De persoon was inmiddels net op een klein stukje strand nabij het licht van de oude Zuidpier geholpen. De ambulance ving de persoon op en vervoerde hem naar het ziekenhuis.

De reden dat de persoon te water was geraakt, was dat de hond van het slachtoffer van de Zuidpier te water was gevallen. In een poging het beestje te redden, was het baasje de hond achternagegaan. De hond liep echter alweer op het stukje strand, toen het baasje nog in het water lag. Nadat de schipper van de reddingboot contact had gehad met de meldkamer en de hulpdiensten op de wal dat inzet van de KNRM niet meer nodig was, gingen de redders op huis aan. Om 14:15 uur lag de Koos van Messel weer aan de steiger van het reddingstation.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.