Skip to main content

Averij aan romp en tuigage

Datum: vrijdag 05 mei 2023 | Sectie: IJmuiden

Verzoek via het KAC om Noors zeiljacht Good Hope te assisteren bij het binnenlopen van IJmuiden. Zij heeft problemen met het strijken van haar grootzeil. Boven in de mast zit de val van het zeil muurvast. We zetten twee opstappers van ons aan boord en bekijken rustig de situatie en besluiten om te kijken of we via een bootmansstoeltje het probleem in de mast kunnen verhelpen. 1 van de opstappers laat zich een stukje in de mast omhoog hijsen via een dubbele val (spinaker en fokkenval). De opstapper ziet dat deze lijnen verderop er niet goed
uit zien en besluit dat het niet veilig is en gaat weer naar beneden. De wind is minimaal en we besluiten om het jacht gewoon met grootzeil Seaport Marina binnen te laten varen onder onze begeleiding.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.