Alarm voor persoon te water Noordersluisweg

4 mei 2017

Vanochtend om 09:45 uur gingen de piepers voor de vrijwillige bemanningsleden van KNRM-reddingstation IJmuiden. De melding was: Prio 1 persoon te water Noordersluisweg IJmuiden. Ondertussen waren ook de eenheden van de politie, brandweer, ambulance, IJmuider Reddingsbrigade en een traumahelikopter gealarmeerd.

Reddingboot Nh1816 was snel bemand en ging ter plaatse. Het incident vond plaats achter de zeesluisdeur, waarop twee bemanningsleden met een portofoon op de kade werden gezet om te informeren wat de stand van zaken was en welke hulp de KNRM kon bieden.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De persoon die bezig was met onderhoudswerkzaamheden, was met een steiger te water geraakt een deurkas van de Noordersluis. Omdat de persoon met een veiligheidslijn aan de steiger vast zat, lukte het niet om boven water te komen.

Na enige tijd werd de persoon door de brandweer boven water gehaald en werd met de reanimatie gestart. Uiteindelijk is het slachtoffer in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hierop gingen de vrijwilligers weer retour het reddingstation.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij