Skip to main content

Alarm voor persoon te water Noordersluisweg

Datum: donderdag 04 mei 2017 | Sectie: IJmuiden

Vanochtend om 09:45 uur gingen de piepers voor de vrijwillige bemanningsleden van KNRM-reddingstation IJmuiden. De melding was: Prio 1 persoon te water Noordersluisweg IJmuiden. Ondertussen waren ook de eenheden van de politie, brandweer, ambulance, IJmuider Reddingsbrigade en een traumahelikopter gealarmeerd.

Reddingboot Nh1816 was snel bemand en ging ter plaatse. Het incident vond plaats achter de zeesluisdeur, waarop twee bemanningsleden met een portofoon op de kade werden gezet om te informeren wat de stand van zaken was en welke hulp de KNRM kon bieden.

De persoon die bezig was met onderhoudswerkzaamheden, was met een steiger te water geraakt een deurkas van de Noordersluis. Omdat de persoon met een veiligheidslijn aan de steiger vast zat, lukte het niet om boven water te komen.

Na enige tijd werd de persoon door de brandweer boven water gehaald en werd met de reanimatie gestart. Uiteindelijk is het slachtoffer in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hierop gingen de vrijwilligers weer retour het reddingstation.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.