Brand aan boord van motorkruiser

22 oktober 2015

Donderdagmiddag wordt om 15:38 uur de bemanning van het KNRM Reddingstation in Huizen opgeroepen voor een “prioriteit 1” melding, een vaartuig met een brand en/of explosie aan boord.

Bij aankomst op het reddingstation neemt de opgekomen bemanning contact op met het Kustwachtcentrum. De melding betreft een rookontwikkeling aan boord van een motorkruiser nabij Almere-Haven. Er is geen persoonlijk letsel, de brandweer van Almere en het KNRM Reddingstation Blaricum zijn ook gealarmeerd.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Als reddingboten De Huizer en Nikolaas Wijsenbeek, die door het Kustwachtcentrum tevens is aangewezen als On Scene Coordinator, ter plaatse komen, ligt de Blizzartd van commercieel maritiem hulpverlener Jachtservice Huizen inmiddels langszij. Zij hebben de twee opvarenden en de hond aan boord genomen en het vuur gedoofd.

Ter plaatse wordt er door de bemanning van de reddingboten een visuele inspectie ingesteld en wordt er bij de opvarenden navraag gedaan op mogelijke gevaarlijke stoffen zoals brandstof- en gastanks. Deze bevindingen worden doorgeven aan de inmiddels ook ter plaatse gekomen Brandweer van Almere. De Huizer neemt de opvarenden over en brengt ze naar het reddingstation alwaar ze worden opgevangen om op verhaal te komen. De Brandweer controleert de motorkruiser en na de mededeling “brand meester” wordt met behulp van reddingboot Blaricum-I de boot van het anker gehaald. De Nikolaas Wijsenbeek vaart de boot samengesteld de Haven van Huizen in.

Foto's: Oog op Huizen

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij