Skip to main content

24 uur, 4 acties, 8 uur inzet

Datum: woensdag 03 mei 2023 | Sectie: Huizen

Hoe ziet 24 uur in het leven van een redder eruit?

Gisteravond, om 18.53 uur gaan de piepers voor een vaartuig dat water zou maken. Samen met KNRM Marken en Reddingsbrigade Naarden gaat de Nikolaas Wijsenbeek ter plaatse. Ook de SAR Helikopter reageert op de melding. Reddingboot Ronduit is als eerste ter plaatse en kan gelukkig melden dat de motorkruiser geen water maakt. Zij maken sleepverbinding en gaan, samen met reddingboot Hendrik Jacob, richting Muiden. De Nikolaas Wijsenbeek mag retour reddingstation.

Als de Nikolaas Wijsenbeek rond 20.00 uur de haven van Huizen binnen vaart komt de melding dat er rookontwikkeling is op de eerder geholpen motorkruiser. De bemanning krijgt het verzoek om met spoed terug te keren richting Muiden en aldaar Brandweer Muiden aan boord te nemen. De Hendrik Jacob heeft ondertussen de opvarenden van boord gehaald en is onderweg naar Muiden. Inmiddels is de brandweerboot te water en gaat ook ter plaatse. Als de Nikolaas Wijsenbeek ter plaatse is, is een eerste verkenning van de brandweer al gaande. De bemanning blijft stand-by met de gereed gemaakte bluspomp.

De motorkruiser wordt naar de haven van Muiden gesleept voor verdere brandbestrijding door de Brandweer. Als het sein brandmeester is gegeven wordt de motorkruiser aan de reddingboten overgedragen. Deze wordt versleept naar een veilige plek in de haven. De geschrokken opvarenden maken het gelukkig naar omstandigheden goed.

De Nikolaas Wijsenbeek is nog geen minuut retour reddingstation als om 23.01 uur opnieuw de pieper gaat. De Kustwacht heeft melding gekregen van een motorkruiser welke wordt verdaagd naar de strekdam voor Durgerdam. De bemanning zet direct koers richting Durgerdam. Ook de Ronduit, welke ook net terug was in de haven van Naarden, gaat die kant op.

Ter plaatse is door beide reddingbootbemanning een plan van aanpak gemaakt. Niet veel later wordt de motorkruiser voorzichtig van de strekdam getrokken en naar dieper water geholpen. De schade valt gelukkig mee en de motorkruiser kan haar eigen weg vervolgen.

De bemanning wordt bedankt door de opvarenden en gaat retour reddingstation om uiteindelijk om 01.00 uur, na 6 uur in touw geweest te zijn, af te meren voor de welverdiende nachtrust.

Na een rustige nacht en ochtend gaan vanmiddag om 14.41 uur opnieuw de piepers voor KNRM Huizen en KNRM Blaricum. Ditmaal voor een zwemmer in problemen. Bij het opvragen van de melding blijkt het te gaan om een omgeslagen zeilboot. Ook Hulporganisatie Gooi- en Eemmeer reageert op de oproep en gaat ter plaatse. Er zijn 2 personen te water! Gelukkig kunnen ze snel door een passant uit het water gehaald worden. De Nikolaas Wijsenbeek neemt bij aankomst de 2 onfortuinlijke zeilers aan boord en brengt ze voor een check naar de gereedstaande ambulance in de jachthaven van Naarden. De Blaricum-1 weet de zeilboot overeind te krijgen en brengt deze naar de haven van Naarden.

24 uur, 4 acties, 8 uur inzet

Huizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.