Skip to main content

132 inzetten in 2023

Datum: woensdag 03 januari 2024 | Sectie: Huizen

In Huizen stonden de ruim 25 vrijwilligers afgelopen jaar 24 uur per dag, zeven dagen per week onder alle omstandigheden klaar om mensen en dieren in nood op het water te helpen. De reddingboot voer in 2023 132 keer (145 in 2022) uit en bracht 225 personen (261 in 2022) en acht dieren (3 in 2022) veilig aan wal. Van de 132 inzetten kwamen 56 meldingen binnen via het KNRM Helpt Assistentie Centrum (KAC). 

Een in het oog springende reddingsactie vond half oktober 2023 plaats. De reddingboot Nikolaas Wijsenbeek werd samen met KNRM Marken ingezet voor een omgeslagen trimaran ten noorden van Pampus-Haven. De twee opvarenden werden door de reddingboot aan boord genomen. De trimaran werd niet veel later veilig afgemeerd in Pampus-Haven.


 

Huizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.