Skip to main content

Zeilschoener 2 maal geholpen in 24 uur

Datum: zaterdag 28 april 2018 | Sectie: Hoek van Holland

Vrijdagnacht om 23.45 uur gepaged door de Kustwacht met een Prio2. Op 8 mijl uit de Hoekse pieren dobbert een zeiljacht met een gebroken V-snaar. Rond 0.30 uur ter plaatse in positie 51°58,30 Noord en 003°46,50 Oost.

De stoere schoener van 18.5 meter op sleep genomen naar de Berghaven waar om 02.15 uur werd aangemeerd. Echter, tijdens reddingboot dag om 14.30 uur deed de schoener een poging haar reis te vervolgen naar Edam.

Net buiten de Berghaven in Hoek van Holland stopte de motor er mee. De schoener raakte ter hoogte van de loodsdienst steiger bij het havenhoofd aan lagerwal. Vanaf de kant werd dit gade geslagen en snel beide reddingboten, Jeanine Parqui en de Royal Flush, terug geroepen naar de Berghaven via de VHF.

De Royal Flush die als eerste arriveerde heeft snel haar passagiers aan wal gezet en een sleep verbinding gemaakt met de schoener Gipsy Girl gemaakt en haar weg gesleept van de stenen kant. De Royal Flush had niet genoeg vermogen om haar met de wind en golfslag van passerende zeevaart veilig de haven in te brengen.

De Jeanine Parqui had ook haar gasten afgezet op de steiger en bood hulp door het zeiljacht langszij te nemen, nu bleek er iets met de brandstof opvoerpomp te zijn. Met het span de Berghaven weer ingevaren. Daar is het zeiljacht gemeerd en zijn de redders verder gegaan met donateurs een vaar ervaring met de KNRM te bezorgen.

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.